Milan Uzelac (SDSS):“Auto cesta je u razvojnom smislu podijelila Liku na istočni i zapadni dio!“

0

UDBINA – Sa 1156, odnosno 5,36 posto osvojenih glasova na nedavno održanim izborima  za članove Županijske skupštine Ličko-senjske županije SDSS-u su pripala dva vijećnička mandata. Nositelj liste bio je Milan Uzelac, zamjenik načelnika Općine Udbina. Taj mladi agronom potpuno je neopterećen bilo kakvim stranačkim animozitetima i dubiozama koje razdiru ovdašnju političku scenu.

-S ponosom mogu reći da sam najviše glasova dobio u Udbini pa smo s 53 posto dobili više nego li svi ostali zajedno. Solidan rezultat ostvarili smo i u Općini Plitvička Jezera i Donjem Lapcu. Malo su podbacila podvelebitska sela Mogorić i Vrebac u kojima su mještani glasali doslovno za sve: Bandića, Starčevića, za nas… Tek sada nam slijede dogovori oko rada Županijske skupštine. Nas do danas nitko nije zvao niti što pitao. Kod nas u tom smislu nema žurbe. Interes nam je da se ovaj dio Like intenzivnije razvija jer smo ovdje dosta u zaostatku sa zapadnim dijelom naše županije. Prema nama se Županija se već godinama do sada nije odnosila Bog zna kako. Kao da je granicu napravio auto-put pa sve što je zapadno napreduje, a ono što se našlo na istoku stagnira. Mi nismo rušilački nastrojeni. Gledat ćemo da prođe kvalitetan proračun i svaki projekt koji za ovu županiju znači napredak, ističe Milan Uzelac.

Na čelnom mjestu liste SDSS-a zamijenio je Nikolu Lalića, predsjednika na županijskoj razini koji je inicijativu prepustio mlađim snagama. Uzelac je ponosan i na predizbornu kampanju jer tvrdi kako nikoga nisu napadali niti vrijeđali.

-Nas su mnogi uzimali u usta i mi smo im za sve bili krivi. Mislim da je došlo vrijeme da se to prekine. Mi nikada nismo bili neki remetilački faktor. Gledali smo svoja posla, angažirali smo svoje ljude, bez koalicija, a sve s ciljem da bi nam svima bilo bolje. Iskreno se nadam da će se političke stranke na nivou Like dogovoriti oko svega, da novih izbora neće biti. Mi nismo za nove izbore, novi trošak i gubljenje vremena, zaključio je Milan Uzelac.

M. Smolčić