Milinović: Kad pobijedim neću nikoga izbaciti, pa ni Šeksa

20
Foto:M. Smolčić
Foto:M. Smolčić

– Htio sam poslati jasnu poruku članstvu da nitko u stranci ne smije biti zaboravljen. Zato sam svima okupljenima zahvalio što su obnašali visoke dužnosti u prošle 22 godine i na svemu što su učinili za Hrvatsku i za HDZ, izjavio je Darko Milinović.
Okupljenima je u svojem stožeru poručio da se članovi HDZ-a ne smiju dijeliti.

Stranci, kaže, treba netko tko će ujediniti članstvo, a ne raditi na njegovu razjedinjavanju, tko neće brisati članove i upisivati nove bez poštovanja procedure propisane Statutom stranke.

Komentirajući ‘strahove’ Vladimira Šeksa da bi on i Jadranka Kosor mogli biti izbačeni iz stranke, Milinović je rekao kako se Šeks mora prestati bojati svoje prošlosti.

– Kad pobijedim, nikoga neću izbaciti. Bez obzira na to što se u zadnje vrijeme ne slažem sa Šeksovim metodama, on je jedan od doajena HDZ-a i zasluge mu treba priznati. Ali ja nikad nisam funkcionirao kao Šeks. Ne namećem svoje mišljenje, nego poštujem mišljenje ljudi i tima kojemu pripadam. Jedini sam kandidat za predsjednika kojega je stvorilo članstvo i nitko drugi, te tom članstvu moram biti zahvalan, rekao je Milinović za Novi list.

L.O.