Milinović: Opći sabor začepit će usta onima koji govore o HDZ-ovu nejedinstvu

6

U subotu će se u Areni Zagreb okupiti 11.000 članova HDZ-a i gostiju iz Hrvatske i inozemstva, čime će ovaj sabor postati najbrojnija stranačka konvencija u hrvatskoj povijesti.

»To je još jedna prilika da HDZ ne samo pokaže svoje jedinstvo, nego i da bismo na neki način začepili usta onima koji govore o nejedinstvu stranke. Na Općem saboru iskazat će se čvrsta potpora predsjednici stranke i programu s kojim će se HDZ ući u kampanju i pobijediti na izborima«, kazao je Vjesniku zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović. Mnogi detalji Općeg sabora u središnjici HDZ-a drže se u tajnosti, pa se ne zna hoće li Jadranka Kosor iznijeti neke od programskih točaka. U četvrtak je poručila kako je HDZ-ov program odavno gotov i da će ga HDZ predstaviti kad im bude odgovaralo. Budući da je oporbena Kukuriku koalicija u četvrtak predstavila svoj izborni program, marketinški se HDZ-u više isplati pričekati da se stišaju reakcije na taj dokument, bez obzira na to bile one pozitivne ili negativne. »Dobra vijest je da je Hrvatska čula program SDP-a, a loša vijest je da u njemu ništa ne piše«, smatra Milinović, koji najavljuje da će Opći sabor prije svega biti posvećen radu HDZ-a u protekle dvije godine.

Jedna od glavnih poruka bit će da ni Hrvatska ni HDZ nisu isti kao što su bili u ljeto 2009. Hrvatska je tada bila suočena s blokadom pristupnih pregovora, a danas su pregovori uspješno zaključeni. Upravo uoči Općeg sabora premijerka Kosor će u subotu ujutro od poljskog premijera Donalda Tuska primiti englesku verziju ugovora o pristupanju Hrvatske EU, čijom ratifikacijom u europskim parlamentima Hrvatska i službeno postaje 28. članica Unije. U odnosu na razdoblje od prije dvije godine, u Hrvatskoj je borba protiv korupcije i kriminala napokon zahvatila i najviše političke sfere, što uključuje i HDZ-ove redove.

Iz Like se očekuje veliki broj članova koji će na taj način pružiti podršku predsjednici Vlade i ministru Milinoviću.

Lika Online/Vjesnik