Milinović u Zadru: Neće SDP doći na vlast i zatvoriti gospićku bolnicu

18

Gotovo pet tisuća izaslanica i izaslanika Hrvatske demokratske zajednice za IX. izbornu jedinicu okupilo se na Saboru u Zadru. U prepunoj dvorani Jazine okupljeni su izaslanici HDZ-a Ličko-senjske županije, Zadarske županije, Šibensko-kninske županije i dijela Splitsko-dalmatinske županije, a skandiranjem i pljeskom pozdravili su ulazak predsjednice HDZ-a Jadranka Kosor i stranačkog vodstva.

-Ovim skupovima želimo pozvati da se okupe svi oni koji misle hrvatski, koji vole Hrvatsku. Da se čvrsto držimo i idemo po pobjedu, ne zato što želimo vladati, već želimo služiti Hrvatskom narodu.

– Moramo govoriti o onome što smo postigli u posljednje dvije godine, ali i podsjetiti na ono što su iz Kukuriku koalicije ukinuli kad su bili na vlasti. Sačuvat ćemo dostojanstvo branitelja ustavnim zakonom o braniteljima. U nekima kulja mržnja prema HDZ-u ali mi smo im uništili san o Jugoslaviji. Otvorili smo borbu protiv korupcije i čekamo sljedeći mandat da tu borbu razrješimo do kraja – rekla je Jadranka Kosor.

Moramo čuvati svoje kršćanske korijene koje nosimo kao 24. članica EU, zaključila je predsjednica Hrvatske demokratske zajednice čiji su govor izaslanici često prekidali pljeskom i skandiranjem. Kosor je posebno pozdravila sve one koji su ostali ispred dvorane i tamo pratili tijek Sabora, jer nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su željeli biti na Saboru IX. Izborne jedinice.

-Pobjeđivali smo i prije, pobjedit ćemo opet. Demagogija i priče Kukuriku koalicije neće proći.  Zajedno s predsjednicom Jadrankom Kosor odblokirali smo pregovore s EU, zaštitili državne interese, trpeći uvrede od onih koji ništa drugo i ne znaju.
Kukuriku koaliciji 5. prosinca trebat će jako dobar “pivac” da ih probudi iz sna o pobjedi, a pobijedit ćemo opet – rekao je Božidar Kalmeta.

U svome govoru ministar Milinović osvrnuo se na SDP i gospićku bolnicu.

„Mi ćemo pobijediti zato što je najmanja stopa nezaposlenosti u Ličko senjskoj županiji u povijesti zahvaljujući ovoj Vladi.  Danas je bruto domaći proizvod Ličko-senjske županije šesti u Hrvatskoj i ponosni smo na to što stojimo uz bok Splitu, Zadru i Šibeniku“, kazao je obraćajući se okupljenima ministar Darko Milinović.  Govoreći o planovima Kukuriku koalicije za Liku kazao je kako bi oni da se njih pita Liku pripojili nekoj drugoj županiji. „Taj film, gospodine Milanoviću, nećete vidjeti“, poručio je Milinović dodajući da će Lika uvijek biti jasna i glasna. Osvrćući se na izjavu Dražena Budiše kako neće koalirati s HDZ-om, istaknuo je da je to točno jer neće proći ni prag. Mi jako dobro znamo da je upravo Dražen Budiša doveo SDP na vlast i više to neće nikada učiniti, podsjetio je Milinović i dodao da treba biti oprezan nakon 4. prosinca kada budu mnogi dolazili ne bi li se uvukli na vlast.

– Neće SDP doći na vlast i zatvoriti gospićku bolnicu. Zaobilazili bi Liku, a Ranko Ostojić Gospić naziva malim gradom. Bili smo veliki ’91. i sada smo veliki – rekao je Darko Milinović.

H.J.