Ministar Oleg Butković u Gospiću najavio nove projekte

„Došao sam danas u Gospić najprije kao čovjek, a zatim kao ministar. Svojim dolaskom dajem punu potporu našem Petru Krmpotiću u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Gospića jer se dokazao kao vrlo skrban gradonačelnik koji sa svojim timom puno radi za dobro Gospića i njegovih građana. Ujedno sam došao čestitati i županu dr. Darku Milinoviću koji je prošao u prvom izbornom krugu.“!
Rekao je to u uvodnom dijelu izjave novinarima ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon sastanka sa županom dr. Darkom Milinovićem, gradonačelnikom Petrom Krmpotićem i njihovim suradnicima. Gradonačelnik Krmpotić je istaknuo dosadašnju odličnu suradnju s ovim Ministarstvom koja se očitovala u mnogim projektima.
-Lani nam je ovo Ministarstvo doznačilo milijun kuna za rad zimske službe, sanirane su županijske i nerazvrstane ceste. Grad Gospić skrbi o 500 km županijskih cesta, dok kroz Gospić prolaze 3 državne ceste. Zahvaljujem ministru Butkoviću na pomoći jer se ovih dana završava sanacija Bilajske ulice i uskoro počinju radovi na Budačkoj i Kaniškoj ulici. Zbog lošeg stanja mosta na rijeci Lici kod Kaluđerovca uskoro počinje njegova sanacija uz pomoć ovoga Ministarstva, rekao je između ostaloga gradonačelnik Krmpotić. Na njega se nadovezao ministar Butković koji je pohvalio brojne projekte koji su se realizirali na području Gospića, kao i brojne druge koji su u različitim fazama realizacije.
-Danas smo se dotakli mnogih tema vezanim uz obnovu državnih, županijskih i nerazvrstanih cesta. Dogovoren je nastavak održavanja državnih cesta, a našli smo model za obnovu županijskih cesta. Sanacija mosta u Kaluđerovcu realizirat će se preko ŽUC-a. Sa županom Milinovićem razgovarao sam o nastavku provođenja projekata obnove pristaništa u Stinici, Novalji i dijelovima luke Senj, istaknuo je ministar Butković. Na upit novinara o stanju u Bilajskoj ulici gradonačelnik Krmpotić je rekao kako je riječ o 50 metara ceste koja je uleknuta zbog podzemnih voda.
-Ovu sanaciju će preko poduzeća „Pionir“ financirati Hrvatske vode i Hrvatske ceste i taj zahvat neće stajati niti kune porezne obveznike, rekao je gradonačelnik Krmpotić.

H. J./N.M.

Nastavak ispod oglasa