Ministar Šime Erlić: Uskoro kreće program za Liku

0

Šime Erlić novi je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Naslijedio je svoju bivšu šeficu Natašu Tramišak, koja je iz Vlade otišla jer je izgubila povjerenje premijera, a Erlić je s njom kao državni tajnik radio posljednje dvije godine. Kako je on doživio njen odlazak, kako će posložiti kompleksan sustav od kojeg se očekuje brzo povlačenje ogromnih sredstava EU, a koji je opterećen korupcijskim aferama, rekao je u intervjuu za Jutarnji list.

Jedan dio novinskog pitanja bio je vezan i za Ličko-senjsku županiju.

Kad je riječ o regionalnom razvoju, bili su napisi da bivšu ministricu kritizira HDZ-ov ličko-senjski župan, da ne ide dovoljno novca u Liku. O čemu se tu radi?

– Te su kritike izvučene iz konteksta, kao što i inače budu neke naše stranačke rasprave. Ministarstvo je započelo pripremati posebne programe za neke krajeve Hrvatske. Imali smo program Slavonija, Baranja i Srijem, zatim smo osmislili za Dalmatinsku zagoru i Gorski kotar, a iduća je na redu Lika. Župan je došao na sastanak i bio je zadovoljan. Razumijem da se svaki župan maksimalno bori za svoj teritorij i to je dobro. To je legitimno, a na nama je da dajemo pravovremene informacije. Nitko ne smije ostati isključen.

L.O./J