Ministrica Murganić u radnom posjetu Gospiću

0

U radni posjet Ličko-senjskoj županiji danas je stigla Nada Murganić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. U zgradi županije primio ju je župan ličko-senjski dr. Darko Milinović sa suradnicima. Sastanku su nazočili načelnici i gradonačelnici općina i gradova LSŽ te predstavnici socijalnih ustanova sa područja Ličko-senjske županije.

Nakon radnog sastanka ministrica Murganić je u pratnji državnih tajnica i župana Milinovića posjetila Dom za starije i nemoćne u Gospiću.

U Domu su ih dočekali brojni štićenici te ustanove, a dobrodošlicu ministrici je zaželio ravnatelj Ivan Bronzović.

-Našem županu ovo nije prvi put da posjećuje ustanovu. Suradnja sa županijom je za svaku pohvalu, te se iskreno nadam da će vaš posjet našoj ustanovi biti jedan u nizu, kazao je Bronzović.

Odabranim pjesmama dobrodošlicu u Dom za starije i nemoćne ministrici je poželjela štićenica Marta Smolčić.

Župan Milinović koji je česti gost ove ustanove zahvalio se korisnicima Doma za sve ono što su u trećoj životnoj dobi dali za Hrvatsku.

-Kad je ministrica najavila dolazak u Županiju, rekla je ne mogu otići iz Gospića i LSŽ, a da ne dođem pozdraviti vas u Domu. Pjesmom smo propjevali Hrvatsku, a vi ste u životu puno dali za Hrvatsku, i hvala vam za sve ono što ste dali za domovinu. Drago mi je da vas ponovno vidim i vidjeti ćemo se još puno puta, kazao je Milinović.

Ministrica Murganić se također zahvalila korisnicima koji su je dočekali u holu Doma.

-Ne znam što bih rekla nakon ovako ljepih pjesama. Volim svoj grad, ali nisam znala da je toliko lijep i da smo mi Karlovčanke tako lijepe dok je niste izrecitirali. Hvala vam puno na dolasku, na ovoj toplini, na osmjesima i prisnosti. Imam osjećaj da sam kod svoje kuće. Radila sam u domu, znam za sve vaše radosti, za sve vaše tuge. Vi ste ovdje došli proživjeti svoju starost, izabrali ste ovaj put jer vam se činio najboljim. Njegujte ovaj dom, njegujte ovu veliku obitelj, poručila je korisnicima doma ministrica Murganić.

L.O.