Ministrica Nikolina Brnjac uručila vrijedan ugovor za razvoj sporta u Ličko-senjskoj županiji

0

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uručila je 16 ugovora o sufinanciranju programa razvoja sporta, među kojima je i onaj u Ličko-senjskoj županiji. Sredstva koja su dodijeljena za sport u našoj županiji iznose ukupno 151.220,12 eura i namijenjena su isključivo sportu djece i mladih. Cilj ovog financiranja je osigurati da djeca iz manje razvijenih područja imaju pristupačnije uvjete za bavljenje sportom.

Ugovor je ispred Zajednice sportova Ličko-senjske županije potpisao predsjednik Milan Radošević, a omogućiti će sufinanciranje rada 35 trenera iz 10 različitih sportskih disciplina. Također, sredstva će biti iskorištena za nabavku potrebne sportske opreme za različite sportske klubove članice Zajednice.

Ličko-senjska županija, koja broji oko 1900 djece uključene u sport, ima 110 sportskih klubova koji su članovi Zajednice sportova LSŽ. Ova inicijativa Ministarstva i Zajednice ima za cilj podržati razvoj sporta i omogućiti mlađim generacijama kvalitetne uvjete za sportske aktivnosti.

L.O.