Miro Matijević na HTV-u oštro protiv kriminala

0

U terminu HTV-a rezerviranom za predstavljanje kandidata za EU parlament jutros se predstavila Slobodarska stranka Hrvatske, najmlađa politička stranka u Hrvatskoj. Nositelj liste i predsjednik ove stranke je Miro Matijević, splitski Ličanin i ujedno jedini kandat za EU izbore koji ističe  problematiku Ličko-senjske županije. Program djelovanja Slobodarske stranke Hrvatske Matijević je prezentirao zajedno s kandidatima Radovanom Smokvinom i Zdenkom Prpić.

Radovan Smokvina odmah je istaknuo navodnu izbornu prijevaru hrvatskih građana, za što je ova stranka već podnesla kaznene prijave EU. Zdenka Prpić podsjetila je na negativan image Hrvatske u mnogim sferama života. Pri tome je istaknula sustavno nesređene zemljišne knjige, u čemu se daje prostor za djelovanje brojnih muljatora i otimača tuđe imovine, kao i provođenje nelegalnih ovršnih postupaka. Također je istaknula nedopustiv odnos prema Hrvatima u dijaspori te deformacije u stranačkom jednoumlju.

Miro Matijević je široj javnosti poznat preko svojega bloga „Glasno“ gdje se nemilice obračunava  s nepotizmom i kriminalom, naročito raširenom u policiji, pravosuđu, DORH-u i mnogim državnim instancama. Već godinama dostavlja kaznene prijave za brojna kaznena djela za koje ima dokaze, a u što su umiješani mnogi. Kao „krunu“ svega Matijević je istaknuo Ranka Ostojića, predsjednika Saborskog odbora za unutarnju politiku i sigurnost za kojega tvrdi kako je najveći zaštitnik kriminalaca u redovima policije.

Zbog enormnog bogaćenja ljudi iz politike, tajkuna i „uhljeba“ Matijević ističe potrebu da Hrvatska uvede Zakon o ispitivanju podrijetla imovine i oduzimanju imovine koja je stečena na nezakonit način. Smatra da je RH potpisivanjem Marakeškog ugovora o migrantima zapravo potpisala kapitulaciju, pri čemu se migranti u izmišljenim „pravima na migracije“ stavljaju ispred ljudskih prava većinskog naroda u Hrvatskoj.

M.S.