Misa za Domovinu

0

Povodom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, dans 5.kolovoza, u 11,30 sati, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu služena je svečana sveta misa za Domovinu. Predvoditelj misnog slavlja bio je generalni vikar biskupije i otočki župnik mons.mr.Tomislav Šporčić uz suslavitelja don.Juru Ladišića svećenika u miru.

U svojoj propovjedi mons.Šporčić je kakao: Danas se sjećamo na vojno-redarstvenu akciju Oluja i formiranje Domovine, 5.kolovoz ostati će nam u trajnom sijećanju. Naša zahvalnost ide prema braniteljima, nažalost poginulo je i puno branitelja kojih se danas sjećamo i spominjemo u ovoj svetoj misi. Danas slavimo Dan pobjede, to je radost zbog prestanka zla. Naši branitelji s krunicom oko vrata otišli su u Domovinski rat. Prošlo je 15 godina od završetka teškog vremena. To je dan koji nas poziva da zastanemo,. Olujom je zaustavljeno zlo, bahatost i mržnja. Možemo biti zahvalni za dar koji nam je Gospodin dao. Mi danas na svetoj misi zahvaljujemo za dar Domovini. Kršćanska pobjeda je prekid zla. Prepoznajmo koliko smo svaki od nas doprinjeli za slobodu.

Na svečanoj svetoj misi u ime Grada Otočca bili su zamjenici gradonačelnika Hrvoje Ostović i Tomo – Toša Orešković, predsjednica Gradskog Vijeća Slavka Bogdanaić, zamjenik načelnika Općine Brinje Joso Vuković, savjetnici gradonačelnika, gradski vijećnici, obitelji poginulih, prijatelji, članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Euharsistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor, a za orguljama je bio bogoslov Josip Šimatović.

I.B.