MISLAV BILOVIĆ, STARI- NOVI PREDSJEDNIK SENJSKOG OGRANKA MATICE HRVATSKE

0

Na Izbornoj skupštini Matice hrvatske Ogranak Senj ponovno je na četverogodišnji mandat za predsjednika izabran Mislav Bilović. U novi sastav Predsjedništva senjskog Ogranka izabrani su dosadašnji članovi Blaženka Ljubović i Branka Šolić te Eduard Vrhovac, Ante Žarkov, Mirko Raguž i Mile Butković koji je ujedno i tajnik senjske Matice.

Proteklo mandatno razdoblje senjskog Ogranka Matice ocijenjeno je vrlo uspješnim. „Rad Ogranka proteklih godina bio je vrlo plodonosan, a gledajući izdavačku djelatnost prema opsegu izdanih naslova, ne bi se posramili ni puno veći ogranci od senjskog.“, rekao je dosadašnji tajnik Matice Ogranak Senj, gradonačelnik Darko Nekić,prof.

Oglas

Predsjednik Mislav Bilović istaknuo je kako su u proteklom mandatu pod okriljem senjskog Ogranka izdana dva značajna djela. Riječ je o knjizi „Senj-sunce grije, bura vije“ poznatog hrvatskog meteorologa Milana Sijerkovića, koja opisuje senjsku klimu tijekom cijele godine, a prikazuje utjecaj vremena na život u senjskom području. Drugo važno djelo je povijesna monografija koja nosi naziv „Senj – stradanja u drugom svjetskom ratu“, a napisala ju je grupa autora, članovi senjskog Ogranka Matice hrvatske.

„Matica je tijekom ovih godina bila i uspješan suorganizator međunarodnog savjetovanja tiskarstva, dizajna i grafičkih komunikacija „Blaž Baromić“.“, istaknuo je Bilović.

Cilj senjskog Ogranka u novom mandatnom razdoblju je povećanje članstva i njihovo uključivanje u aktivan rad, dobra suradnja s drugim ograncima kao i realizacija triju važnih projekata: dovršetak izrade replike glagoljske tiskarske preše, izrada monografije grada Senja i osnivanje muzeja glagoljice u Senju.

A.P.