Mještanima naselja Lički Osik, Široka Kula, Mušaluk i Budak

0

grb
REPUBLIKA HRVATSKA
LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA
G R A D   G O S P I Ć
GRADONAČELNIK
Klasa:900-01/13-01/04
Urbroj: 2125/01-02-13-01
Gospić, 29. siječnja 2013. god.

MJEŠTANIMA NASELJA LIČKI OSIK,

Oglas

ŠIROKA KULA, MUŠALUK, BUDAK

 

Poštovani,

Poštanski ured u Ličkom Osiku već nekoliko posljednjih godina bilježi slabiji promet korisničkih usluga, zbog čega posluje sa financijskim gubitkom, te mu prijeti zatvaranje. Donošenje upravo ovakve odluke od strane Hrvatske pošte, ne bi bilo dobro za građane, jer bi tako ostali bez jednog itekako važnog javnog servisa.

Da do toga ne bi došlo, Grad Gospić odlučio je pomoći i u siječnju ove godine sa Hrvatskom poštom potpisao ugovor o sufinanciranju rada ovog nerentabilnog Poštanskog ureda, čime su privremeno stvoreni uvjeti za njegovo daljnje poslovanje.

Jedno od mogućih rješenja, koje bi vjerujemo dosta pomoglo u sređivanju poslovanja, jest da mještani naselja Lički Osik, Široka Kula, Mušaluk i Budak umjesto u Gospiću, ubuduće svoje poštanske, financijske i druge poslove obavljaju kod Poštanskog ureda u Ličkom Osiku. Grad je također odlučio, da će pisane pošiljke adresirane na Lički Osik i okolna naselja dostavljati putem ovog Poštanskog ureda.

Iz tog smo razloga odlučili uputiti ovaj apel i molbu, Vama – mještanima Ličkog Osika, Široke Kule, Mušaluka i Budaka da korištenjem usluga Poštanskog ureda u Ličkom Osiku, potpomognete njegovu buduću poslovnu stabilnost.

Poštanski ured trebao bi za sve nas značiti puno više od mjesta gdje se predaje ili podiže pošta: on je obilježje svakog životnog prostora i vjerujemo da svi zajedno trebamo dati svoj doprinos da tako i ostane.

S poštovanjem,

                                                                                                                       GRADONAČELNIK

                                                                                                                    Milan Kolić