Mlade hokejske nade u Karlobagu

1

Janko Šupih-Kvaternik i Mislav Bagus mladi su i perspektivni hokejaši na ledu Medvešćaka a i državne reprezentacije. Ove godine Medvešćak je “uskrsnuo” u tom sportu i sada već ima preko 5000 svojih fanova diljem Lijepe naše. To sve zahvaljujći ponajprije Kanadskim “Ličanima” Sertiću, Prpiću i Hećimoviću. Od ovog posljednjeg baka još uvijek živi u Perušiću.Naravno oni su svi rođeni u Kanadi i hokej na ledu igraju od malih nogu, jer je to prvi kanadski sport po svemu.

Oglas

Jedan od osnivača “modernog” Medvešćaka je Marko Belinić,dugogodišnji igrač onog “starog” Medvešćaka, stric Janku a ovaj je opet u obiteljsku kuću u Karlobagu doveo svog prijatelja Mislava Bagusa po glasovanju publike, na kraju sezone, najperspektivnijeg mladog “Medvjeda”.

Kako se  ta “hokejska priča” ipak vrti oko Ličkih kananđana,bar što se sportskog uspjeha kluba tiče,međutim veliki entuzijazam i kod igrača i publike postoje, tako da će se  ta priča u još pozitivnijem obliku nastaviti i dalje ove sezone koja počinje već u rujnu ove godine.

Mladi “Medvjedi” Šupih-Kvaternik i Bagus imaju svakidašnje “suhe” treninge sa palicama, pakom, rošulama jer treba nabijati snagu mišića za taj sport koji je iznimno naporan.Treninzi su svakodnevni, no kako dečki uživaju u moru i trenirajući sami samo zadovoljavaju svoje potrebe a temeljite pripreme tek predstoje. Kako sami kažu trener im je dao u zadatak da ne izgube vrijeme, neka nabijaju snagu i tehniku to im nikada neće biti na odmet.

Eto tako uz našu Liku i Karlobag ima nekog “udjela” u ovoj priči o “Medvjedima”, koja će po svemu sudeći prerasti u vekiki hit,jer kako se sprema ekipa ove sezone a i sve ostalo, može biti samo bolje, čitavu ćemo jesen zimu  a i proljeće moči na našim malim ekranima, promatrati ove hokejaše.

M.K.