Mladi nezadovoljni noćnim životom u Lici

0

Prošli tjedan provedena je facebook anketa LikaClubbing-a sa pitanjem: Jeste li zadovoljni noćnim životom u Ličko-senjskoj županiji? U anketi je sudjelovala mlađa populacija koja je svojim odgovorima dala očekivane rezultate. Mladi su nezadovoljni.

Nakon nekoliko upita mladih i brojnih komentara po facebook statusima i fotografijama, facebook LikaClubbing team odlučio je provesti jednostavnu anketu koja bi dala konkretniju sliku o (ne)zadovoljstvu mladih izlascima u našoj županiji.
Rezultati su sljedeći: 77 % mladih je nezadovoljno izlascima, dok je samo 23% dalo potvrdan odgovor.

S obzirom da se LCft svakodnevno bavi promocijom i promicanjem kvalitete noćnog života putem facebook-a, kratko ćemo se osvrnuti na ovaj poražavajući i zabrinjavajući rezultat.

Pojam “noćni život” sam po sebi predstavlja novi pojam koji se u Lici pojavio tek nedavno. Mladi izlaze u Lici od pamtivijeka, ali ozbiljniji razvoj došao je tek pojavom koncerata i uvjetno rečeno, boljim ugostiteljskim prostorima. Čak 77% mladih dalo je negativan odgovor na naše pitanje, oko čega bi se najviše trebali zabrinuti ugostiteljski objekti koji se bave organizacijama raznih partija. S druge strane, mišljenja smo kako je razjedinjenost i neprijateljstvo koje gaji većina ugostitelja međusobno, jedan od većih razloga same činjenice da mladi u Lici izlaze na
pojedina mjesta, isključivo iz razloga jer “nemaju gdje drugdje”. Nitko ne osporava činjenicu kako su svi ugostiteljski objekti profitabilni obrti i tvrtke koje opstaju na tržištu kao i svaka druga grana ekonomije, ali kvalitetnijim “programom” i njihovi mjesečni i godišnji rezultati bi bili bolji. Borba na tržištu je u današnja vremena nemilosrdna, ali neprijateljstvo, zavist, i borba za svako popijeno piće ne ide u smjeru u kojem bi trebala ići – zadovoljstvu gostiju. Mladi traže sadržaj, ali traže i kvalitetu sadržaja i ponude. Ova anketa duboko nas je razočarala te se
nadamo da će je ugostitelji i ugostiteljski objekti shvatiti dobronamjerno, kako bi zajednički i bez ikakvih predrasuda u vremenu koje je ispred nas pokušali podignuti zadovoljstvo mladih i dati im konkretan i kvalitetan sadržaj izlazaka.

L.O./LCft