Mons. Zdenko Križić posjetio novu Biskupiju

0

 

Novoimenovani splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić došao je u srijedu, 20. rujna, u prvi posjet nakon objave imenovanja Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu. Srdačno ga je dočekao apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić. Nakon susreta i razgovora s mons. Puljićem, nadbiskup Križić obišao je urede Nadbiskupskog ordinarijata i pozdravio djelatnike.

Nakon obilaska ureda Ordinarijata uslijedio je radni sastanak na kojem su uz nadbiskupa Križića i nadbiskupa Puljića sudjelovali delegat s ovlastima generalnoga vikara don Franjo-Frankopan Velić, biskupski delegat za pastoral mons. Nediljko Ante Ančić i ekonom don Mijo Šurlin. Dogovoreni su organizacijski detalji u svezi primopredaje i preuzimanja službe novoga nadbiskupa. Nakon sastanka uslijedio je ručak na kojem im se pridružio nadbiskup u miru mons. Marin Barišić.

Svečano euharistijsko slavlje prigodom s. Zdenka Križića održat će se na blagdan apostola Šimuna i Jude Tadeja, u subotu, 28. listopada 2023. godine s početkom u novoj crkvi Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.

L. O.