Motociklist hospitaliziran u KBC Rijeka nakon teške prometne nesreće u Gospiću

0

U Gospiću se sinoć dogodila teška prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla pretrpio ozbiljne ozljede. Nesreća se dogodila u 21:05 sati kada je 36-godišnja vozačica automobila gospićkih registracijskih oznaka skretala u lijevo na raskrižju, a nije pravilno propustila vozila koja su dolazila iz suprotnog smjera.

Prema izvještajima, vozačica nije obratila pažnju na motociklista koji je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao smjer kretanja. Njezin automobil udario je u motocikl, također s gospićkim registracijskim oznakama, kojim je upravljao 46-godišnji muškarac iz Gospića.

Vozač motocikla je zbog težine ozljeda hitno prevezen u KBC Rijeka, gdje je zadržan na liječenju. Protiv vozačice osobnog automobila bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Uz ovaj tragičan incident, postavlja se pitanje sigurnosti motociklista na cestama. S povećanjem broja motociklista i mopedista u prometu, raste i vjerojatnost njihovog stradavanja.

Stručnjaci i prometna policija apeliraju na vozače motornih vozila da budu posebno oprezni prilikom skretanja te da pravovremeno uoče motocikliste koji dolaze iz suprotnog smjera. Naglašava se važnost postupanja na najsigurniji mogući način – čekanja i propuštanja motociklista.

Također, i motociklisti moraju biti svjesni opasnosti brze vožnje, posebno u zavojima i na križanjima. Potrebno je prilagoditi brzinu uvjetima na cesti i biti spreman na neočekivane situacije.

Pozivaju se svi sudionici u prometu na odgovorno ponašanje kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i osigurala sigurnost svih sudionika na cestama.

L.O.