Muškarac u Gospiću optužen za napad na policiju, narušavanje javnog reda i posjedovanje oružja

U Gospiću je provedeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio nekoliko kaznenih djela i prekršaja. Osumnjičenik se tereti za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, nakon što je 9. ožujka 2023. godine fizički napao trojicu policijskih službenika koji su obavljali svoju dužnost na državnoj cesti broj 25, u mjestu Vidovac, Općina Karlobag. Trojica službenika su lakše ozlijeđena u napadu, a osumnjičenik je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv njega.

Osim toga, osumnjičenik se tereti i za narušavanje javnog reda i mira. Naime, 4. ožujka 2023. godine u Gospiću je bez ikakvog razloga vikao i galamio na 47-godišnjakinju i 44-godišnjaka. Zbog tog incidenta, protiv osumnjičenika su podneseni optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Nastavak ispod oglasa

Dodatno, osumnjičenik se tereti i za prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja jer je 5. ožujka 2023. godine u Gospiću prišao 47-godišnjaku i izvukao nož iz jakne, čime je oružje kategorije D učinio vidljivim drugom građaninu koji se zbog toga osjećao uznemireno. Nakon toga, osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja.

Osumnjičenik je priveden nadležnom sudu zbog optužnih prijedloga te je protiv njega podnesena prijava za prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja. Stanovništvo Ličko-senjske županije pozivaju se na poštivanje zakona i propisa te suradnju s nadležnim tijelima.

L.O.