Na današnji dan prije 34 godine u Perušiću osnovan HDZ za Zajednicu općina Gospić

0

Zajednica utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije danas je u Perušiću upriličila obilježavanje osnivanja stranke za nekadašnju Zajednicu općina Gospić.

Nazočnima se obratila predsjednica Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije Mara Stilinović s prigodnim riječima, sjetivši se trenutaka osnivanja HDZ-a na ovim područjima u vremenima kada je u Hrvatskoj bila na vlasti Komunistička partija:

– Poštovane utemeljiteljice i utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice, članice i članovi, simpatizeri, s ponosom se prisjećamo 18. ožujka 1990. godine i osnivanja naše Hrvatske demokratske zajednice za Zajednicu općina Gospić, kojoj su teritorijalno pripadale općine Gospić, Perušić i Karlobag, a ujedno se prisjećamo i osnutka stranke na današnji dan za područje Općine Plitvička Jezera u Vagancu, kao i za općinu Brinje.
U ime svih utemeljitelja Ličko-senjske županije i osobno ime, od srca vam čestitam veliku i značajnu obljetnicu naše stranke.
Snaga i vjera kojom smo tada, predvođeni utemeljiteljem Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjom Tuđmanom, stvarali našu Hrvatsku, prijeko nam je potrebna i danas.
Ujedinjeni zajedništvom i snagom naše Hrvatske demokratske zajednice, nastavljamo i dalje raditi, spremni, kako i geslo kaže “Za sve izazove”.

Nakon druženja utemeljitelja i članova HDZ-a, položen je vijenac i zapaljene su svijeće podno spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Perušiću, dok je riječi molitve predvodio je vlč. Mile Šajfar.

Nakon Perušića, utemeljitelji i članovi HDZ-a odali su počast prvom hrvatskom predsjedniku, zapalivši svijeće podno biste “Dr. Franje Tuđmana” u središtu Gospića, kojim prigodom se nazočnima pridružio i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ernest Petry.

L.O.