Na ličkim cestama tijekom vikenda dvije poginule osobe

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih su dvije osobe smrtno stradale osobe. Tragične nesreće su se dogodile  na području Otočca i Korenice. 

U  subotu, 19. lipnja 2021. godine u mjestu Korana, dogodila se prometna nesreća kada je 29-godišnji njemački državljanin upravljao motociklom njemačke nacionalne oznake iz smjera Korenice u smjeru Slunja i uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake prešao na suprotnu prometnu traku i  izravno udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak iz Vinkovaca. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj bolnici u Karlovcu.

Nastavak ispod oglasa

Rano jutros na dionici županijske ceste broj 5140/3 u mjestu Gorići u NP Sjeverni Velebit dogodila se prometna nesreća kada je 19-godišnjak s područja Grada Senja upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Švice u smjeru mjesta Gorići, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom. Sletio je udesno van kolnika nakon čega je došlo višestrukog prevrtanja vozila. Vozač je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj bolnici u Gospiću, dok je maloljetna putnica lakše ozlijeđena.

PULS/L. O.