Na Međunarodnom natjecanju pjesnika najromantičniji je Ličanin

0

U Mrkonjić Gradu (BiH) održano je jučer  17. međunarodno natjecanje ljubavne pjesme  pod nazivom „Pjesma nad pjesmama“. Organizator je Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada  na temu „Gdje si sada ljubavi moja?“. Budući da je Valentinovo pravi termin za ovakva natjecanja svoje su pjesme uputili mnogi mladi umjetnici, ali samo jedan iz Hrvatske. Pod mentorstvom nastavnika Ivana Gaćine, učenik Josip Jurković iz 2. F razreda Strukovne škole Gospić, koji živi u Ličkom Osiku, predstavio se s pjesmom „Garave oči“ i osvojio je književnu nagradu za najromantičniju ljubavnu pjesmu u kategoriji mlade nade ljubavnog pjesništva.

Jurković je nedavno na literarnom natječaju na temu „Moje novogodišnje želje“, koji je organizirala Samostalna narodna knjižnica Gospić, također pod mentorstvom Ivana Gaćine  22. prosinca osvojio 1. nagradu za pjesmu „Godina iz snova“, dok je njegov razredni kolega Hrvoje Brajković na istom natječaju pod istim mentorom dobio 3. nagradu za kratku priču „Moje novogodišnje želje“.

Oglas

Strukovnu školu Gospić već godinama uspješno vodi ravnatelj  Ivan Orešković, a učenici trogodišnjih i četverogodišnjih zanimanja iz godine u godinu sve više proširuju svoje vidike dokazujući kako se uz ozbiljno vodstvo, organizaciju i timski rad može napraviti pozitivni iskorak za sebe i za svoju okolinu, što se od njih i očekuje jer su Grad Gospić i Ličko-senjska županija oduvijek bili vrelo i nepresušnih talenata. U zborniku ljubavnih pjesma pod nazivom „Pjesnici koji dodiruju ljubav VII“, organizator je iskazao zahvalnost osnovnim i srednjim školama iz regije koje su sudjelovale na natječaju.

SŠ/L. O.