Na području Gospića organizirana prehrana sve djece u osnovnim školama

0

U mnogim sredinama Hrvatske vlada zabrinutost na koji način provesti odluku o organiziranju besplatnih obroka za svu djecu. Sudeći prema riječima ravnatelja OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića Ivice Radoševića čini se kako je ova škola pomalo preduhitrila ovu problematiku.

-Mnogim hrvatskim školama problem su Područne škole. Mi ih imamo četiri i pohađa ih 20 djece. Već nekoliko godina tamošnji učitelji skrbe o prehrani djece i dovoze im hranu u školu. Naša matična škola priređivala je ranije oko 450 obroka, od ponedjeljka će se ta brojka popeti na 780. Također pripremamo hranu za 30 učenika za škole na području Klanca i Pazarišta. Mi smo i prije ove odluke pripremali mnoštvo besplatnih obroka za djecu sa šireg područja Gospića tako da nas skori početak nastave neće iznenaditi i svako dijete mora dobiti obrok u školama ma gdje se nalazi, ustvrdio je ravnatelj Radošević.

Odlukom Vlade RH do sada su mnoge hrvatske škole posredstvom jedinica lokalne samouprave primale financijsku pomoć za pripremu obroka učenicima slabijeg imovinskog stanja. Sada takve situacije postaju povijest.

L. O.