Na putu prema boljoj infrastrukturi: Ličko-senjska županija modernizira ceste

Radovi na dionici ceste ŽC5195, dionica Udbina-Podudbina,

U tijeku su značajni radovi na rekonstrukciji i sanaciji kritičnih i oštećenih dionica županijskih i lokalnih cesta u Ličko-senjskoj županiji. Među najvažnijim projektima ističu se rekonstrukcija 500 metara ceste za Lukovo u Senju vrijedna 191.000 eura, sanacija 300 metara ceste u Smoljancu na Plitvičkim jezerima od 162.500 eura, te obnova kolnika i odvodnje na 500 metara ceste između Udbine i Podudbine, vrijedna 102.000 eura.

Radovi se financiraju iz izvornih prihoda Županijske uprave za ceste, kao i iz sredstava Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH. Rok za završetak svih radova je listopad 2023. godine. Osim toga, do kraja godine planira se obnova završnog asfaltnog sloja na oštećenim dionicama županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 13.600 metara.

Nastavak ispod oglasa

U okviru rekonstrukcijskih radova, provodit će se i proširenje kolničke konstrukcije, ugradnja novih cestovnih rubnjaka, te ojačanje kolničke konstrukcije u cilju povećanja nosivosti i kvalitete vožnje. Radovi također uključuju asfaltiranje cijelog kolnika i, po potrebi, postavljanje nove vertikalne prometne signalizacije.

Zbog ovih radova, promet se odvija prema privremenoj regulaciji, i apelira se na sve sudionike u prometu da poštuju postavljene prometne regulacije.

L.O.