Nacionalni park Plitvička jezera slavi Svjetski dan turizma s bogatim programom i promotivnim tjednom

Nacionalni park Plitvička jezera obilježava Svjetski dan turizma 27. rujna raznim aktivnostima i promotivnim cijenama ulaznica. Program se odvija na Ulazu 1 i uključuje gratis vođenja, nastupe kulturno-umjetničkih društava i degustaciju lokalnih proizvoda.

Svjetski dan turizma, koji se obilježava 27. rujna, ima za cilj podizanje svijesti o važnosti turizma za međunarodnu zajednicu. U sklopu ovogodišnje teme “Turizam i zelena ulaganja”, Nacionalni park Plitvička jezera organizira bogat program aktivnosti na Ulazu 1. Posjetitelji će moći uživati u gratis vođenjima u dva termina, druženju s maskotom parka i nastupu KUD-a Izvor Rakovica. Također, posjetitelji će imati priliku degustirati lokalne proizvode poput ličke daščice, slanine, uštipaka i rakije.

Nastavak ispod oglasa

Promotivni tjedan, koji će se održati od 1. do 8. listopada, nudi smanjene cijene ulaznica. Cijene su kako slijedi: 10,00 € (75,35 kn) za odrasle, 6,50 € (48,97 kn) za studente i 4,50 € (33,91 kn) za djecu između 7 i 18 godina. Djeca do 7 godina i osobe s invaliditetom preko 50 % imaju besplatan ulaz. Ulaznice je obvezno kupiti online, a posjetitelji se potiču da unaprijed isplaniraju svoj posjet putem raznih programa ili preuzimanjem parkove aplikacije.

Osim toga, Nacionalni park Plitvička jezera nedavno je osvojio srebrnu Green Destinations nagradu za održivost, postajući prvi nacionalni park u Hrvatskoj s ovim priznanjem. Ova nagrada dodatno naglašava važnost održivog turizma u Hrvatskoj i čini značajan korak prema tom cilju.

L.O.