Nacionalni park Plitvička jezera spreman za zimske izazove

0

Uoči zimskih mjeseci, Nacionalni park Plitvička jezera poduzeo je važne korake u pripremi za nadolazeće hladno vrijeme. Tim povodom održana je detaljna smotra zimske službe, na kojoj je bio prisutan i ravnatelj parka, Tomislav Kovačević. Cilj ovog skupa bio je osigurati spremnost svih relevantnih timova za nadolazeće izazove.

Na sastanku su razrađene različite strategije i mjere za održavanje infrastrukture parka. Poseban naglasak stavljen je na planove za održavanje pristupačnosti i sigurnosti staza, prometnica i parkirališnih prostora tijekom zime.

Oglas

Pritom se posebna pažnja posvetila metodama uklanjanja snijega i leda, uključujući korištenje soli i drugih materijala za sprječavanje skliskih površina. Ovo je ključno za sigurno kretanje kako posjetitelja tako i zaposlenika parka.

Park raspolaže s impresivnom flotom vozila i opreme prilagođene zimskim uvjetima, uključujući kamione s ralicama, traktore i razne strojeve za uklanjanje snijega. Ova oprema omogućava parku da brzo i učinkovito reagira na zimske uvjete.

Ravnatelj Kovačević naglasio je važnost dobre pripreme za zimu:

“Spremnost za zimske uvjete ključna je kako bismo osigurali pozitivno iskustvo posjetiteljima Nacionalnog parka Plitvička jezera. Naša zimska služba izuzetno je predana održavanju sigurnosti i prohodnosti svih dijelova parka, čineći ga ugodnim i pristupačnim čak i tijekom zimske idile.”

Oprema i vozila za zimu su u potpunosti pripravna za nadolazeće mjesece, što će osigurati učinkovito održavanje parka tijekom hladnijeg perioda. Zahvaljujući ovoj pripremljenosti, zimska služba može brzo djelovati u promjenjivim uvjetima, pružajući posjetiteljima sigurno i ugodno okruženje. Regularno održavanje opreme također igra ključnu ulogu u pružanju kvalitetne usluge i sigurnosti za sve koji posjećuju park.

L.O.