Najljepši bor Zelene gorice – predstava za djecu u POU “dr. Ante Starčević”

0

Zdenka Šustić, poznata hrvatska dramska umjetnica, donosi nam novu predstavu namijenjenu najmlađoj publici. “Najljepši bor Zelene Gorice” zanimljiva je i poučna priča koja će se održati u POU “dr. Ante Starčević” u Gospiću, 6. prosinca 2023. godine u 18 sati. Ulaz je besplatan, a predstava obećava trideset minuta zabave i smijeha za djecu stariju od tri godine.

Predstava prati priču o Borku Boriću, običnom boru koji živi u Zelenoj Gorici sa svojom mamom i prijateljima. U Zelenoj Gorici se svake godine održava natjecanje za “Naj bor godine”, koje donosi veliko uzbuđenje među građanima. No, za Borka, biti najljepše okićeni bor nije najvažnije. On želi promijeniti stvari u korijenu i vratiti prave vrijednosti Božića.

Zdenka Šustić ne samo da je napisala tekst i režira predstavu, već se i pojavljuje u više uloga, uključujući Majku, Učiteljicu, i Jelku. Karlo Bernik tumači likove Borka, Gradonačelnika, i Cedar, dok se uloga Djeda Božićnjaka izmjenjuje između Ivana Horvata i Luke Juričića. Scenografiju i izradu lutaka potpisuje Dražen Matijašević, a za glazbenu podlogu zaslužan je Ljudevit Laušin.

Ova predstava donosi svježi pogled na blagdansko vrijeme, naglašavajući važnost obiteljskih vrijednosti i pravog duha Božića. Ne propustite priliku uvesti svoje najmlađe u čaroliju kazališta i zajednički uživajte u ovoj toploj priči.

L.O.