Najmlađi natjecatelj Nikola Barković osvojio 24. Kup povodom Dana Ličko-senjske županije

24. Kup povodom Dana Ličko-senjske županije održan u Gospiću okrunio je najmlađeg natjecatelja Nikolu Barkovića iz Športsko ribolovne udruge (ŠRU) “Gacka” Otočac. Barković je ostvario prvo mjesto, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Željko Mataija iz SRU “Lika” Gospić i Željko Abramović iz ŠRU “Pastrva” Gračac.

U natjecanju je sudjelovalo ukupno 15 ribolovaca, koliko trenutno staza u Gospiću može primiti. Ograničen broj natjecatelja pokazuje potrebu za popularizacijom ovog sporta i proširenjem kapaciteta staza.

Nastavak ispod oglasa

Župan Ličko-senjski, Ernest Petry, uručio je pehare i medalje pobjednicima. Petry je iskoristio priliku da predstavi plan radova i održavanja Hrvatskih voda za 2023. godinu u Ličko-senjskoj županiji. Zahvalio je Sportsko ribolovnom savezu koji od 1998. godine ovim natjecanjem tradicionalno obilježava Dan županije.

Prijelazni pehar Ličko-senjske županije uručio je prošlogodišnji pobjednik, Željko Mataija, ovogodišnjem slavljeniku, Nikoli Barkoviću.

Župan Petry je također naglasio uvjerenje da se natjecateljska staza na Novčici može produžiti prema novom mostu bez većih ulaganja, što bi omogućilo više sudionika u budućim natjecanjima. Dodao je da treba postići dogovor s Hrvatskim vodama o ovoj promjeni.

L.O.