Najpametniji dječak na svijetu posjetio rodnu Teslinu kuću

0

Povodom obilježavanja 167. obljetnice rođenja Nikole Tesle u organizaciji Udruge Nikola Tesla Network, danas je Memorijalni centar i Teslinu rodnu kuću u Smiljanu posjetio Laurent Simons (13) iz Belgije koji slovi kao najpametniji dječak na svijetu.

U Smiljanu su Laurenta dočekali ličko-senjski župan Ernest Petry te direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević koji je u ime Udruge Nikola Tesla Network s Dubravkom Davidović organizirao dolazak malog genijalca.

Prigodom posjeta župan Petry je Laurentu uručio skulpturu Velebitske degenija koja je ujedno i zaštitni znak na grbu Ličko-senjske županije te značkicu s grbom županije koju je Laurent je s oduševljenjem stavio na ovratnik.

Laurentu je životni uzor Nikola Tesla, radi čega mu je jedna od želja bila posjetiti Hrvatsku.

Laurenta po cijelom svijetu nazivaju i Mali Einstein, rođen je u gradu Ostendu, osnovnu školu završio je sa šest godina, a s devet je krenuo na studij.
Diplomirao je s 11 godina, nakon čega je s 12 završio master studij na Sveučilištu Antwerp, dok trenutno pohađa doktorat iz kvantne fizike.

Naime, ovaj školarac je u dobi od samo 9 godina na testu inteligencije koji provodi Mensa ostvario rezultat IQ 145, a uz sve navedeno Laurent ima i fotografsko pamćenje, radi čega slovi kao najpametniji dječak na svijetu.

Svi ovi uspjesi osigurali su mu titulu dječaka koji je budućnost svjetske znanosti, a njegovo ime poznato je diljem svijeta.

Obilazak Hrvatske nastavlja i u idućim danima zajedno sa svojim roditeljima i domaćinima iz Udruge Nikola Tesla Network.

L.O.