Najpijaniji je bio Gospićanin, Perušićanin vratio minerske artikle

0

Božićni blagdani nisu bili pretjerano naporni za djelatnike Policijske uprave ličko-senjske. Zabilježena je svega jedna krađa i to po „post festum“ principu. Naime, tek je pred Badnjak otkriveno kako je netko kod sela Dabar (Grad Otočac) posjekao i ukrao 16 stabala jele i smreke. Budući je riječ o velikim deblima, lopovu ukradena crnogorica sigurno nije trebala za kićenje povodom Božića.

Tijekom proteklih blagdana na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 8 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i svega 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveću radost iskazao je jučer jedan Gospićanin koji je „napuhao“ 3,12 g/kg alkohola. Ovu je radnju vjerojatno morao obaviti sjedeći ili uz pomoć policije jer je doista bio vrlo, vrlo umoran.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Gospića (oca, mater i ostalu rodbinu), po jedan fajt dogodio se u Karlobagu i Novalji, dok se galamilo i svađalo na području Gospića (1), Donjeg Lapca (1) i Novalje (1).

Zacijelo ponukan porukama mira, jedan je Perušićanin na Badnjak, 24. prosinca predao policiji 44 komada detonatorskih kapisli koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L. O.