Najviše maligana imao vozač u Karlobagu, opet tuče u Gospiću i Novalji

1

Policijski službenici s područja Policijske uprave ličko-senjske evidentirali su protekloga vikenda tri kaznena djela, 11 prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira i tri prekršaja nedozvoljenog glisiranja.
Krenimo s lopovima. Tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe u kojima je nepoznati lopine u subotu:
-u Nacionalnom parku Plitvička jezera ukraden novčanik sa osobnim dokumentima u vlasništvu 23-godišnjeg švicarskog državljanina;
-u Pećanima, Općina Udbina, lopov je iskoristio odsutnost vlasnika i radnika, te provalio u objekt u izgradnji iz kojeg je pokrao razni alat u vlasništvu 36-godišnjaka s područja Općine Vrhovine;
-opet provala u Novalji gdje je lopov provalio u apartman iz kojeg je ukrao laptop u vlasništvu 24-godišnjaka iz Siska.
Dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga i Novalje. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6) i Korenice (3).
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 137 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Karlobagu kod 29-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.62 g/kg), koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću.
Dečki su se potukli na području Gospića (1) i Novalje (1), te svađali i vrijeđali također na području Gospića (1) i Novalje (1).

PULS/L. O.