Najviše medalja konjima iz Baških Oštarija

0

BAŠKE OŠTARIJE – Jučer popodne je završena dvodnevna manifestacija Šlajs i Olimpijada starih sportova u organizaciji udruge Kirijaš iz Baških Oštarija. Prvog dana manifestacije održalo se natjecanje konja lake kategorije, u kojoj je nastupilo 15 parova. 

Pobjedu u parovima konja lake kategorije su odnijeli konji Vilan  i Sokol vlasnika Mile Tomljenovića Mime iz Baških Oštarija koji su vremenom 3,09 oborili rekord u šlajsu  konja do 600 kilograma. U natjecanju konja samaca još jednu pobjedu je osigurao konj Sokol Mile Tomljenovića Mime.

U popodnevnim satima prvog dana natjecanja održana je Olimpijada starih sportova. U povlačenju konopa najbolja je bila ekipa Podgoraca iz Karlobaga, drugo mjesto je pripalo ekipi Pridrage, dok je ekipi Smiljana priplao treće mjesto.

U bacanju kamena s ramena prvi je bio Mario Katalinić, drugi Antonio Kremić, a treći Ivan Došen, dok je na gredi najbolji bio Drago Potočnjak, zatim Željko Vrban, a treći je bio Mile Milinović. U potezanju klička prvi je bio Mate Vrban, drugi Mile Milinović, a treći Josip Bobinac.

U podizanju kamena teškog 155 kilograma najbolji je bio Antonio Mašić, drugi je bio Ivan Vrban, a treći Ivan Zuanović.

U natjecanju parova konja teške kategorije pobjedu su očekivano odnijeli konji Kukan i Jadran Mile Tomljenovića, dok je Jadran bio najbolji konj u konkurenciji samaca.

U disciplini penjanja po stožini prvo mjesto je osvojio  Ivan Tuljko, a u nošenju vreće zobi od 70 kila uzbrdo pobijedio je Nasko Halilhodžić.

Na kraju natjecanja u šlajsu konja upareni su konji Jadran i Vihor, vlasnika Mile Tomljenovića i Ivana Oreskovića Gliše, a za glazbeni dio se pobrinuo sastav Narodni dar.

lo