Napad na policijske službenike, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i uporaba sredstava prisile

1

U subotu, 7. svibnja oko 20 sati u Smiljanskoj ulici u Gospiću, prilikom postupanja po narušavanju javnog reda i mira na javnom okupljanju, 29-godišnjak iz Gospića napao je policijskog službenika tijekom postupanja. On je oglušivši se na zapovijed policijskog službenika da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, napao policijskog službenika udarivši ga glavom u glavu – u predjelu nosa. Policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile, a za vrijeme vršenja te radnje jednog od njih s leđa je napao 60-godišnjak iz Gospića, vukući ga za odoru, nakon čega policijski službenik odbija napad na sebe, te je isti pobjegao s mjesta događaja.

Policijski službenici su uhitili 29-godišnjaka, a potom je i 60-godišnjak pronađen na kućnoj adresi, te su dovedeni u prostorije PP Gospić gdje su zadržani u posebnim prostorijama do otrežnjenja.

Oglas

Policijskim službenicima pružena je liječnička pomoć u prostorijama Opće bolnice Gospić, te je konstatirano da su prilikom postupanja zadobili lake tjelesne ozljede.

Protiv 29-godišnjaka biti će podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela napada  na službenu osobu, a protiv 60-godišnjaka kaznena prijava zbog kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

MUP