Nastavak pružanja socijalnih usluga pomoći u kući u Senju i u 2019. godini

0
dav

Temeljem sklopljenoga ugovora između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradskog društva Crvenog križa Senj o pružanju socijalnih usluga pomoći u kući, potpisanog 2. siječnja 2019. godine, Grad Senj i Gradsko društvo Crvenog križa Senj sklopili su sporazum o nastavku provođenja programa Pomoć u kući u 2019. godini.

Tim će se sporazumom nastaviti pružati socijalne usluge pomoći u kući, a sve na tragu sklopljenog ugovora 2. siječnja 2019., koji korisnicima osigurava pravo na pomoć u kući te vrstu i opseg aktivnosti na temelju rješenja Centra za socijalnu skrb.

U sklopu istoga provodit će se aktivnosti obavljanja kućnih poslova, održavanja osobne higijene i zadovoljavanja drugih svakodnevnih potreba za krajnje korisnike, a Grad Senj obvezan je u Proračunu osigurati iznos za plaću jednog radnika koji neposredno provodi program Pomoć u kući.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zvonka Gradišer i zaposlenica Gradskog društva Crvenoga križa Ines Savatović.

GS