Nastavlja se bogati program Adventa u Gospiću

0

Kako se adventsko ozračje već nekoliko dana osjeća u Gospiću, grad se priprema za novi vrhunac svojeg blagdanskog programa. U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić, večeras od 17 sati, održat će se poseban događaj koji će oduševiti najmlađe i njihove obitelji, nastavljajući niz čarobnih adventskih aktivnosti koje su već započele i obogatile gradsko blagdansko raspoloženje.

Događaj ‘Čarobna svjetiljka tete Verice pričalice’ pruža jedinstvenu priliku za djecu da se urone u svijet priča i fantazije, nastavljajući niz adventskih aktivnosti koji su započeli uspješnom radionicom posvećenom svetom Nikoli. Ovaj događaj nije samo zabava za najmlađe, već i prilika za roditelje da postanu aktivni sudionici u stvaranju čarobnih trenutaka za cijelu obitelj.

Oglas

Uz to, adventska čarolija u Gospiću nastavlja se i u četvrtak, 7. prosinca, kada grad postaje domaćin nagrađivane baletne trupe “Ukrainian Classical Ballet”. Ovaj renomirani ansambl izvest će u 19 sati ulomke iz najpoznatijih božićnih baleta, Orašara i Trnoružice, predstavljajući klasične priče u novom svjetlu.

Baletne izvedbe, koje se temelje na koreografiji Valerija Petroviča Kovtuna, jednog od najpoznatijih baletnih majstora, obećavaju biti vizualni i umjetnički spektakl. Baletna trupa, poznata po svom spoju klasičnog i modernog baleta, pružit će posjetiteljima priliku da urone u svijet mašte i bajki uz glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Ovaj adventski tjedan u Gospiću, stoga, predstavlja spoj kulture, umjetnosti i obiteljske zabave, potvrđujući grad kao mjesto gdje se tradicija susreće s modernim, a bajkovito raspoloženje blagdana oživljava u svakom kutku.

L.O.