Nastavlja se kišno i nestabilno vrijeme

Prvi dio ponedjeljka obilježit će povremena kiša u gotovo svim predjelima. U drugome dijelu dana bit će je manje, a nerijetko će poslijepodne i navečer biti uglavnom vedro. Ciklona i frontalni sustav napustit će naše krajeve. Po visini će nam pritom stići još malo hladniji, ali i vlagom manje bogat zrak.

U istočnim predjelima Hrvatske promjenljivo oblačno s povremenom kišom, glavninom u noći i prijepodne, kada mjestimice može biti i grmljavine. No i poslijepodne još može biti ponekog lokalnog pljuska, iako će oblaka biti sve manje. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 21 i 24°C.

Nastavak ispod oglasa

U zapadnijim područjima bit će malo niža, od 19 do 22°C. I tu se očekuju kiša te pljuskovi s grmljavinom glavninom u noći i ujutro, ponegdje još i prijepodne te moguće i sredinom dana, a zatim slijedi većinom suho vrijeme uz sve više sunca. Ponegdje će puhati umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar.

U Gorskome kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu jugozapadni i zapadni, mjestimice na udare i jak. Kiša i grmljavina obilježit će noćne, ponegdje i jutarnje sate, a zatim uz sunčana razdoblja pokojeg pljuska može biti i sredinom dana. Najviša dnevna temperatura bit će između 20 i 23°C u Hrvatskom primorju i Istri te od 15 do 20°C u gorju.

Mjestimice izraženiji pljuskovi i nevere predviđaju se u prvome dijelu ponedjeljka i u Dalmaciji, a malo kiše nije isključeno ponegdje sredinom dana i u rano poslijepodne. Nakon toga uglavnom suho i sunčano. Puhat će jugozapadni i zapadni, zatim i sjeverozapadni vjetar koji na udare prolazno mogu biti jaki.

Na krajnjem jugu u početku jugo koje će okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak te poslijepodne na sjeverozapadnjak. More pritom malo i umjereno valovito, mjestimice i valovito. I u ovom dijelu Hrvatske vjerojatnost za kišu i grmljavinu poslijepodne će biti manja nego u noći i prijepodne. Najviša temperatura uglavnom od 24 do 27°C, javlja hrt.hr.

L.O./DHMZ