Nastavlja se niz sunčanih i toplih dana

0

Hrvatsku će i u nadolazećim danima pratiti niz neobično toplih dana za ovo doba godine, uz promjenjivo oblačno vrijeme koje će se izmjenjivati sa sunčanim razdobljima, te povremenu mjestimičnu kišu. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se da će kiša biti češća u južnijim kopnenim krajevima i na Jadranu, gdje će vjetar u ponedjeljak samo prolazno oslabjeti.

Od utorka, vjetrovitije uvjete donosi često umjereno do jako jugo s olujnim udarima, posebice na sjevernom Jadranu gdje je moguća i bura. Unatoč promjenjivom vremenu, zima se ne nazire ni do kraja veljače, a vjerojatno ni u prvom tjednu ožujka, što je dobra vijest za već propupale i rascvjetale biljke.

U ponedjeljak će Slavonija, Baranja i Srijem biti djelomično sunčani, s mogućnošću jutarnje magle. Vjetar će biti slab, a od sredine dana moguće je pojačanje na umjeren jugoistočni, s temperaturama zraka koje se kreću od najniže 4 do 6 °C, do najviše između 16 i 18 °C.

Središnja Hrvatska osvanut će malo svježija i barem djelomično sunčana, s mogućnošću kratkotrajne magle, dok će se popodne pojačati naoblaka, najviše visoka. U Gorskoj Hrvatskoj jutarnje temperature mogu pasti na 0 °C, dok će na otocima sjevernog Jadrana biti do 9 °C, s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 16 °C.

Dalmacija i krajnji jug Hrvatske očekuju promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom, posebice prema jugu, dok će temperature zraka poslijepodne biti između 14 i 16 °C.

Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a naglašava da će se iznadprosječno toplo vrijeme nastaviti i u novom tjednu, s promjenjivim vremenom i povremenom kišom, osobito u četvrtak. Vjetar će se pojačati od utorka, donoseći jaka do olujna jugo, a na sjevernom Jadranu i bura.

L.O.