Nekvalitetna pokrivenost Hitnom pomoći u Otočcu

0

Iako je pitanje rada Hitne službe u Gradu Otočcu nekoliko puta aktualizirano, iako su se potencirane stvari pokušavale riješiti na sjednicama Gradskog vijeća Otočca s ciljem što kvalitetnijeg provođenja usluga, taj se problem još uvijek nije, a kako se čini, još dugo i neće riješiti.
Iako je čelništvo Grada Otočca u dva navrata imalo razgovore sa ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Ličko senjske županije Elizabetom Dragičević, razgovori nisu rezultirali pomakom, jer iz Zavoda za Hitnu medicinu Ličko senjske županije traže da Grad Otočac mora financirati vlastitim sredstvima II. Tim hitne službe, što bi koštalo oko 350.000 kuna godišnje. Kako Grad Otočac trenutačno nije u mogućnosti snositi tolike troškove, sve upućuje na činjenicu da će građani Otočca i dalje imati usluge hitne medicinske službe na neprimjeren, odnosno na ne onakav način kako bi to bilo najbolje.
Nedavno je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac izjavio da Zavod za hitnu medicinu Ličko senjske županije ostvaruje dobre rezultate poslovanja u financijskom smislu, odnosno da ostvaruje značajnu zaradu, koja bi se trebala preusmjeriti za pokrivanje potreba koje su izražene na terenu, odnosno za aktiviranje II. Tima hitne u Otočcu.
„U Službi za hitnu medicinu ličko senjske županije kazali su da ako želimo imati II. Tim hitne pomoći onda ga trebamo sami plaćati. To nije način rješavanja problema, jer to nije samo problem lokalne samouprave već Županije i službe koja je za to zadužena. Problem se ogleda u tome da ako hitna služba ima intervenciju na terenu, Grad Otočac nema drugog tima, i stvaraju se veliki problemi. Ovom problemu treba prići s ozbiljnim razmatranjem kako bi se našlo najbolje rješenje. Za sada smo nemoćni, ali ovaj problem se mora riješiti“ – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.
Dražen Prša