Nepoštivanjem zakona i Državne revizije Radošević sport Ličko-senjske županije drži svojim taocem

0

Zašto Milan Radošević koristi šport koji je toliko dao za Ličko-senjsku županiju pa i Hrvatsku u političke svrhe?

Športske udruge ne mogu dobiti sredstva jer se predsjednik Zajednice sportova Ličko senjske županije Milan Radošević oglušuje na pozive stručnih službi županije da dostavi dokumente koji će potvrditi transparentno i namjensko korištenje sredstava na što je Državna revizija županiju upozorila da ih mora zatražiti. Očito da Radošević ignoriranjem zakonskih obveza sportaše stavlja u nepovoljan položaj.

Po nalogu Državne revizije županija je zatražila izvješće o detaljnim podacima ( preslike računa koji potvrđuju namjensko korištenje sredstava) i o tome službeno obavijestila predsjednika Županijskog saveza športova Milana Radoševića što je i ugovorna obveza propisna zakonom. Županija ima dužnost obustaviti doznaku sredstava u slučaju da Županijski športski savez na ispoštuje ugovornu obvezu (dostavi preslike računa kako bi se potvrdilo namjensko trošenje sredstava).

Požurnice su Milanu Radoševiću, predsjedniku Županijskog saveza sportova poslane 8. svibnja, 10. srpnja te 22. kolovoza, a on na niti jednu požurnicu nije odgovorio.

Od 370 tisuća kuna koliko Ličko-senjska županija izdavaja za sport, gotovo 50 posto ne ide na sport

Izbjegava li Radošević slanje preslika računa u što su utrošili novac kako bi možebitno prikrio netransparentno trošenje sredstva? Ne može se dozvoliti da športske udruge budu talac  bilo koga, pa niti predsjednika i njegovog izbjegavanja izvršavanja zakonskih obveza.

Kako doznajemo, kada se ragovaralo o visini proračunskih sredstva župan Milinović je Radoševića pozvao na sastanak, na koji ovaj nije došao pravdajući se nekim drugim obvezama. Radošević nije ni naknadno zatražio od župana sastanak na kojem se bi razgovaralo o visini sredstava za šport u 2019. godini.

Zanimljivo je i to kako Savez športova od 370 tisuća kuna koje dobije od županije, 170 tisuća koristi za plaće i ostale troškove, dok sportašima ostaje samo 200 tisuća.

L.O.