Nestabilno vrijeme u tjednu pred nama: pljuskovi i grmljavina uzrokovat će smetnje u cijeloj zemlji

0

Drugi dio vikenda donosi sunčano prijepodne, ali i ponovno moguće pljuskove. Na meti su unutrašnjost Istre i Dalmacije, gorje, te središnja Hrvatska. Početak tjedna također donosi česte pljuskove, mjestimice i izraženije.

Prognoze za nastavak tjedna sugeriraju da se u većini unutrašnjosti ne može izdvojiti dan bez kiše, koja će povremeno prelaziti u pljuskove. No, vremenska prognoza obećava i pozitivne trenutke. Jadran će uživati u više sunčanih perioda i vrlo toploj, ali ne i vrućoj klimi, uz uglavnom slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, ponekad i sjeverozapadni, prema tjednoj vremenskoj prognozi pripremljenoj za HRT-ov Dnevnik.

Nedjelja donosi pretežno sunčano vrijeme u istočnim hrvatskim krajevima, ali i mogućnost poslijepodnevnih pljuskova. Vrlo toplo vrijeme, s temperaturom između 25 i 28 °C, očekuje se u središnjoj Hrvatskoj. Ipak, poslijepodne se povećava vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji.

Unutrašnjost Dalmacije u nedjelju će biti djelomice sunčana, uz povremenu kišu i grmljavinu. Na srednjem Jadranu će prevladavati sunčano vrijeme, iako su mogući poslijepodnevni pljuskovi. Vrlo toplo vrijeme očekuje se i na jugu Hrvatske, gdje će biti pretežno sunčano s mogućim lokalnim pljuskovima i grmljavinom u drugom dijelu dana.

Nestabilno vrijeme se nastavlja tijekom prve polovice sljedećeg tjedna na kopnu, s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Slično se očekuje i na Jadranu, osobito u ponedjeljak, a ponegdje i u utorak. Međutim, od srijede bi se trebala povećati vjerojatnost za stabilnije i toplije vrijeme.

L.O.