NIKOLA TESLA postaje svetac ?!

2

Smiljan – Godišnja posjeta Memorijalnom centru „Nikola Tesla“ u prosjeku od 25.000 osoba zasigurno da će uveliko biti povećana kad Nikolu Teslu proglase svecem.Uveliko se radi na tome, jer je Teslina znanstvena zaklada iz Philadelphije u pregovorima sa Sinodom Srpske pravoslavne crkve a već je patrijarhu Irineju poslala prijedlog da se Nikolu Teslu proglasi svecem.

Diljem svijeta, pogotovo populacija mladih ljudi sve više Nikolu Teslu dižu u nebeske visine i predlažu da on, kao Srbin bude proglašen za sveca. Mediji prenose informaciju da je taj naum odnosno prijedlog potpisalo nekoliko stotina teslijanaca i on je upućen Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je nedavno potvrdila i glasnogovornica Tesline znanstvene zaklade Mirna Momčičević. Koliko Tesla ima obožavatelja diljem svijeta i koliko je nakana da se proglasi svecem rasprostranjena svijetom govore i podrške iz cijelog svijeta: Brazila, Nizozemske, Australije, Kanade, Novog Zelanda, Austrije, Francuske, SAD i, naravno, Srbije.
– „Tesla bio sveti duh, čovjek koji je rano otkrio Boga, a potom i nebeska prostranstva i kozmičku energiju“ – kaže predsjednik Tesline znastvene zaklade Nikola Lončar, dodajući da  su njegovi preci iz Like uvijek govorili da je Nikola dijete crkve i božji sluga.
Pojedini srpski mediji pišu kako su šanse da Tesla postane službeno svetac jako male, jer  Srpska pravoslavna crkva, za razliku od Rimokatoličke, nema precizno definiranu proceduru kanonizacije, ali za upis u diptih svetih podrazumijeva ispunjenje određenih uvjeta.

Oglas

Dražen Prša