Dezinsekcija u Novalji

S ciljem suzbijanja komaraca na području Grada Novalje će se noćas, 18. na 19. srpnja, vršiti preventivne mjere adulticidne dezinsekcije.

Ove mjere će se provoditi prizemnom ULV METODOM hladnog zamagljivanja sa vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Nastavak ispod oglasa

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novalje u 2022. godini.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih građana Grada Novalje, te pridržavanje sljedećih mjera: odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta, obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama), kao i pojačan oprez u prometu.

L. O.