Nogometni spektakl u Ličkom Osiku

0
Zajednička fotografija
Zajednička fotografija

Nakon trideset godina u Ličkom Osiku je gostovala HNK“Rijeka“ u najboljem sastavu. Pred više od 500 gledatelja gosti iz Rijeke su odigrali utakmicu kakva odavno nije pogledana na ovom stadionu. Već u prvom poluvremenu bilo je 6:0, uz dva dosuđena kaznena udarca za gostujuću momčad što je rijetkost u ovakvim utakmicama. Tri puta Mance i po jednom Stepčić,Baković i Čaval su zaključili priču u prvom poluvremenu, dok su u drugom poluvremenu Gutierrez,Matovina,Tadejević i Pilčić postavili konačan rezultat 10:0 u korist Rijeke.

   Domaćin može biti prezadovoljan odazivom čak 23 igrača, ali u ovoj utakmici realno nisu imali nikakvih izgleda. Ipak, poslije utakmice počela je bujica pitanja o mladim šesnaestogodišnjim igračima Croatije (Darijo Petrlić,Luka Tulumović,Ante Šarić,Ivan Škulj,Stipe Tomić,)kojih je čak pet nastupilo na ovoj utakmici, pa je to najveća vrijednost ove utakmice gdje su mladići dokazali da i u Lici ima nogometnih talenata.

   U predigri  se dogodilo iznenađenje jer je momčad Croatije (U-97/98) izgubila sa 3:0 od NK“Jedinstvo“ iz Bihaća, što je nakon Hajduka drugi poraz ove momčadi koja pripada među najbolje klubove na području HNS-Središte i već godinu dana nisu osjetili gorčinu poraza.

(S.Ćaćić)