Nova akcija protiv letećih insekata u Novalji

0
Foto: Grad Novalja

Grad Novalja sukcesivno obavlja aktivnosti na suzbijanju letećih insekata, prvenstveno komaraca. Tako je za sutra, 24./25. kolovoza najavljena još jedna akcija.

Mjere adulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom ULV metodom hladnog zamagljivanja sa vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za tu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novalje u 2021. godini.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih građana Grada Novalje, te pridržavanje sljedećih mjera:
– odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta,
– obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije kako bi se u to vrijeme  pčele držale zatvorene u košnicama.
U terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

Oglas

L. O.