Nova sredstva za obnove luka i pomorskog dobra

0

U županijskoj Sali za sastanke održano je danas potpisivanje Ugovora o sufinanciranju ulaganja na pomorskom dobru u 2023. godini. Ličko-senjski župan potpisao je ugovore s predstavnicima Grada Novalje, Grada Senja te Lučke uprave Senj. Kako je pri tome rekao župan Ernest Petry Ličko-senjska županija je za ovu namjenu osigurala 225.497 eura.

-Riječ je o ulaganjima u luke i pomorska dobra na području Ličko-senjke županije, kroz investicije koje su predložili gradovi i općine, odnosno Gradovi Senj i Novalja te Općina Karlobag. Na temelju Programa sufinanciranja projekata uređenja, izgradnje i održavanja pomorskog dobra na području Ličko-senjske županije za 2023. godinu, kao župan Ličko-senjske županije raspisao sam 08. ožujka 2023. godine Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje kapitalnih projekata na pomorskom dobru. Prihvatljivi korisnici sredstava su jedinice lokalne samouprave i lučke uprave kojima je osnivač Županija, a koje provode projekte razvoja javne infrastrukture na pomorskom dobru, sanaciju pomorskog dobra ili projekte uređenja pomorskog dobra.

Oglas

Od raspisivanja Javnog poziva do danas Ličko-senjska županija zaprimila je ukupno 5 prijava prihvatljivih prijavitelja koje je obradilo Povjerenstvo za odabir projekata, te je na njihov prijedlog Župan Ličko-senjske županije donio je odluku o sufinanciranju realizacije svih pet prijavljenih projekta u ukupnom iznosu od 225.497 EUR, što je u skladu s raspoloživim proračunskim sredstvima za navedenu namjenu. Danas smo potpisali Ugovore o sufinanciranju projekta s Lučkom upravom Senj, Gradom Senjom i Gradom Novaljom, a ranije su potpisani ugovori s Lučkom upravom Novalja i Općinom Karlobag.

Kroz dosadašnja ulaganja je za tu namjenu uloženo 59 700 eura za potrebe Lučke uprave Novalja, jednako toliko uloženo je i za potrebe uređenja plaža u općini Karlobag. Za potrebe Lučke uprave Senj osigurano je 41.497 eura, dok je za Gradove Senj i Novalju pojedinačno osigurano 30 tisuća eura, odnosno 35 tisuća. Tako ćemo danas zaključiti Ugovore ukupne vrijednosti oko 107 tisuća eura, dok smo prethodno zaključili ugovore u vrijednosti oko 120 tisuća eura, što zajedno iznosi više od 220 tisuća eura.

Ovim putem će područje Grada Novalje dobiti 35 tisuća eura, a 60 tisuća eura je dobila prethodno, Lučka uprava Senj je već dobila 41.497 tisuća eura i Grad Senj 30 tisuća, a Općina Karlobag je dobila u prethodnom Ugovoru 60 tisuća eura, rekao je župan Petry potpisijući Ugovore. Pročelnica županijskog odjela za gospodarstvo Ana Rukavina Stilinović dodatno je definirala detalje ovih ugovora i značaj novih ulaganja.

U ime Grada Senja na novim ulaganjima zahvalio se gradonačelnik Jure Tomljanović, zatim ravnatelj Lučke uprave Senj Ante Stipić i pročelnica Upravnog odjela Grada Novalje Silvija Hodak Tauzer.

L.O.