‘Ko je njamio-njamio je!

0

Policijski gledano okončana je još jedna priča o lopoviji. Službenici Policijske uprave ličko-senjske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakinjom s područja općine Perušić i 74-godišnjakinjom iz Gospića zbog osnova sumnje da su počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja isprava. Tereti ih se da su uspjele ukrasti 355 tisuća kuna, što svakako nije zanemariv svota. Kako je sve ovo teklo?

Prvoosumnjičena se sumnjiči da je kao porezna službenica u razdoblju od 4. veljače do 14. listopada 2014. godine vršila nedozvoljena i fiktivna knjiženja na poreznim karticama poreznih obveznika, na osnovu čega je izradila 31 gotovinski nalog sa netočnim i neistinitim podacima, koje je uporabila za podizanje gotovine, u čemu joj je u dva navrata pomogla drugoosumnjičena tako da je kao vlasnica jednog knjigovodstvenog obrta na traženje prvoosumnjičene krivotvorila potpise poreznih obveznica i temeljem takvih naloga podigla novac.

Od strane Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta je kaznena prijava, a osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke. Cure drage, zaboravile ste onu Rojsovu: „’Ko je jamio-jamio je“!!!

L. O.