Nova značajna ulaganja Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u projekte u Ličko-senjskoj županiji

0

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondovi Europske unije nastavljaju sa svojim izdašnim podrškama projektima u Ličko-senjskoj županiji, stavljajući fokus na infrastrukturalni i društveni razvoj. Potvrdivši svoju ulogu ključnog partnera lokalnim zajednicama, Ministarstvo je odobrilo novu rundu financiranja koja će omogućiti realizaciju širokog spektra projekata.

U općini Perušić odobrena su sredstva za izgradnju parkirališta, s planiranim proračunom od 30.000 eura. Vrhovine će se osnažiti rekonstrukcijom vodovodne mreže, sredstvima od 49.000 eura, dok će Otočac poboljšati svoje društvene prostore ulaganjem od 50.000 eura u zgradu društvenog doma Ličko Lešće.

Sredstva odobrena Općini Lovinac usmjerena su na modernizaciju okoliša ljekarne s proračunom od 29.000 eura, a Donji Lapac planira upotrijebiti 30.000 eura za modernizaciju ceste NC-G-04 (Rašete). Brinje ulazi u drugu fazu rekonstrukcije kulturnog centra Janka Vukovića Podkapelskog uz pomoć od 44.000 eura, dok Udbina namjerava unaprijediti svoju javnu rasvjetu s iznosom od 29.000 eura.

Posebna pažnja posvećena je obrazovnoj infrastrukturi u Brinju, gdje je Ličko-senjskoj županiji kao nositelju projekta za modernizaciju školskog igrališta odobreno 55.000 eura, što će značajno poboljšati uvjete za odgoj i obrazovanje mladih.

Financijska sredstva usmjerena iz državnog proračuna, zajedno s onima iz europskih fondova, igraju nezamjenjivu ulogu u osiguravanju održivog razvoja Ličko-senjske županije. Harmonizirana komunikacija između županijskih tijela i Vlade RH je temelj na kojem se gradi bolja budućnost ovog kraja. Ovi elementi zajednički doprinose ne samo gospodarskom napretku, već i podizanju standarda života, čineći Ličko-senjsku županiju sve boljim mjestom za život svojih stanovnika.

L.O.