Novalja ponovno dovodi CRO Race i biciklističke asove na Pag

0

Svjetska biciklistička elita opet će se okupiti na Pagu nakon što je prošle godine Portugalac Iuri Gabriel Dantas Leitão zabilježio trijumfalnu pobjedu u Novalji. U napetom finalnom sprintu na drugoj etapi CRO Race utrke Leitão je osvojio prvo mjesto, a zahvaljujući kadrovima koji su otišli u svijet Novalja i Pag s punim su se pravom upisali na globalnu kartu ciklo destinacija.

Ususret najvažnijoj biciklističkoj utrci u Hrvatskoj, danas je u Gradskoj vijećnici potpisan novi Sporazum o suradnji između tvrtke TOP SPORT EVENTS, organizatora utrke i Grada Novalje koji je prošle godine postao prvi otočni domaćin cilja u povijesti utrke. Uz direktora utrke CRO Race Vladimira Miholjevića Sporazum o suradnji potpisali su gradonačelnik Grada Novalje i predsjednik Turističke zajednice Grada Novalje Ivan Dabo te direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran. Time su ujedno započele i pripreme za CRO Race 2024. koji će bit održan od 1. do 6. listopada, a prema najavama organizatora i očekivanjima publike, pred nama je još jedno snažno izdanje.

„Nakon izuzetno uspješne prošle sezone, potpisivanje Sporazuma o suradnji s Gradom Novaljom predstavlja logičan korak u razvoju suradnje i sinergije između nas kao organizatora i lokalne samouprave, koja se kroz sport prenosi i na druge segmente društva. Drago mi je što je Novalja prepoznala međunarodni značaj utrke u kontekstu promocije te potencijal i benefite koje utrka nudi jer je cilj CRO Racea od samih početaka bio, uz sportski segment, osigurati i dodatnu vrijednost za sve partnere. Utrku smo zadržali na otoku i ove godine zbog toga što Novalja opravdava naša očekivanja i povjerenje, a to nam kao organizatorima puno znači“, izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Ova suradnja ne samo da promovira Novalju na nacionalnoj i globalnoj sceni, privlačeći sportske entuzijaste i turiste, već nudi i izmjenu iskustava i znanja u organizaciji sportskih događaja, što dugoročno može dovesti do poboljšanja sportske infrastrukture i turističke ponude Novalje i Paga.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što će Grad Novalja i ove godine biti domaćin jedne od etapa, odnosno što nas je tvrtka TOP SPORT EVENTS prepoznala kao značajnog partnera u realizaciji ovog vrhunskog sportskog doživljaja. Ponovni dolazak najjačih imena iz svijeta biciklizma na Mjesečev otok nanovo će potvrditi našu prisutnost na svjetskoj biciklističkoj mapi. Potpisivanje ovog Sporazuma o suradnji ujedno nas približava i korak bliže našem cilju da pozicioniramo Novalju kao destinaciju aktivnog turizma, a oduševljenje sugrađana i turista prošlogodišnjom utrkom potiče nas da i ove godine budemo sjajni domaćini“, izjavio je Ivan Dabo, gradonačelnik Grada Novalje.

Od kolikog je turističkog značaja biciklistička utrka CRO Race naglasila je i direktorica Turističke zajednice Grada Novalje, Marina Šćiran: „Prošle smo godine bili domaćin cilja druge etape, a sudjelovanje na devetom izdanju CRO Race utrke pruža nam zbilja unikatnu priliku da domaćoj i svjetskoj javnosti još jednom približimo zbilja prekrasne kadrove Novalje i ambijent cijelog otoka Paga. Novalja je, zahvaljujući dugoročnom fokusu na aktivni i sportski turizam, izgradila novu viziju turističkog razvoja.

CRO Race je neizostavni dio tog napretka, a njegov turistički i gospodarski utjecaj očigledan je u rezultatima destinacije i pozitivnim reakcijama svih sudionika.

Između ostalog, CRO Race je specifičan i po tome što, pored poznatih destinacija, svake godine nastoji – i u tome uspijeva – u priču uvesti neka nova područja i na taj se način približiti svim krajevima Hrvatske, a nanovo potpisan Sporazum o suradnji s Gradom Novaljom to i potvrđuje.

Zahvaljujući CRO Race utrci Hrvatska će po deveti put biti pretvorena u jedinstvenu sportsku arenu čiji će kadrovi ponovno obići čitav svijet. Govoreći o kontekstu globalne vidljivosti, gledatelji diljem svijeta imaju tako priliku vidjeti neke od najreprezentativnijih dijelova naše države i kulturno-povijesnog nasljeđa, a zahvaljujući velikom interesu strane javnosti, utrka je prošle godine bila prikazana na šest kontinenata u više od 190 država, odnosno ostvarila je doseg prema 1,5 milijardi globalnih gledatelja.

Sudeći prema prethodnim izdanjima i svake godine nanovo podignutoj ljestvici standarda, kvalitete u sportskom, natjecateljskom segmentu neće nedostajati niti ove godine jer gledatelji mogu očekivati ništa manje spektakularan nastup vrhunskih timova iz UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams kategorija.

Više informacija o utrci bit će dostupno uskoro na službenoj internetskoj stranici www.crorace.com.

L.O.