Novalja proslavlja 70 godina organiziranog turizma sa zvučnim gostima i temama o budućnosti

0

Grad Novalja i Turistička zajednica grada Novalje proslavit će 70. godina organiziranog turizma. Dvodnevni događaj, koji će se održati 24. i 25. listopada, okupit će vrhunske stručnjake, predstavnike lokalne samouprave i poduzetnike koji će razgovarati o ključnim pitanjima turizma u novom desetljeću.

Program započinje izložbom “Mi i naši gosti” u Gradskom muzeju Novalje 24. listopada, uz klapsku pjesmu i gastro prezentaciju “Novaljska tavula”. Središnji događaj je konferencija #TURIZAM2030 – “The future is now”, koja će se održati 25. listopada u Kulturnom centru Gozdenica.

Oglas

“Ova obljetnica nije samo proslava prošlosti, već i korak prema zajedničkoj budućnosti. Kroz dva panela raspravljat će se o održivosti, inovacijama i digitalnoj transformaciji turizma“, naglasio je gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

Na konferenciji će, između ostalih, govoriti ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak. Tema će obuhvatiti održivi turizam, zelenu i digitalnu tranziciju te budućnost turizma u kontekstu europskih fondova i novih zakona.

Kao poseban segment, bit će održana i dodjela priznanja “Cvet arburože” za najveća postignuća u turizmu grada Novalje. Svečanost će završiti koncertom Petra Dragojevića na Trgu Bazilike.

L.O.