Nove muljaže po migrantima

0
FOTO: TV Loki

Čini se da je Marakeški (neobvezujući) kompakt dao vjetar u leđa desecima nevladinih udruga kojima su puna usta ljudskih prava, pri čemu bi se svi mi u RH ilegalnim migrantima trebali klanjati. Udruge pune lažnog i dirigiranog dušebrižništva sve manje sudjeluju u mnogim TV-duelima. Razlog? Svaki od tih duela završio je fijaskom po njih kada su ih predstavnici tzv. desnih opcija upitali zbog čega svoje stanove, kuće ili vikendice ne ustupe migrantima, uz izdašne socijalno-humanitarne pakete pomoći. Fijasko se očituje i u činjenicama po kojima se migranti mimo svih važećih zakona i dalje  ilegalno ubaciju na teritorij RH. Postalo je već dosadno uobičajeno da niti jedan migrant nema niti jedan valjan identifikacijski dokument, ali svi imaju novac, mobitele i bankovne kartice. Lažni borci za ljudska prava su unatoč Marakeškom sporazumu pomalo utihnuli jer se ne usude reći da je kod Bihaća uhićen Pakistanac koji je nedavno silovao jednu domaću djevojku. Statistika je neumoljiva pa je policija Unsko-sanskog kantona iznijela podatke po kojima je cca. 3000 migranata koliko ih sada tamo boravi, tijekom dva mjeseca učinilo više provala, krađa, tučnjava i silovanja nego što ih se ondje dogodio unatrag dvije godine. Još jedan negativan bod zagovornicima ljudskih prava: gdje su nestala ljudska prava Hrvata u brojnim slučajevima krađa svega i svačega diljem Hrvatske, provalama i paleži tuđih kuća.

Na djelu je orkestrirano muljanje

Izmišljotine po kojima su migranti bježali od rata sada su promijenile ruho. Od 52 države odakle migranti dolaze sukoba ima u dvije, najviše tri. A ostale? Lažni dušebrižnici u Soroševskom maniru već su smislili novo opravdanje po kojemu migranti bježe zbog klimatskih promjena. Zašto onda  ne bježe u države diljem globusa, u države poput Rusije, Kine, Japana, Australije ili afričkog juga?

„Vodu je dodatno zamutila“ izjava Human Rights Watch (HRW) da hrvatska policija nasilno postupa s migrantima koje vraća u Bosnu i Hercegovinu. U izjavi  novinarima u Marakešu ministar Božinović je rekao da je početkom prosinca dobio pismo od Human Rights Watcha i u odgovoru tvrdnje da je hrvatska policija koristila silu, odnosno prekoračila ovlasti kada je u pitanju odnos prema ilegalnim migrantima. Točnije njih 15. Budući su izjave o maltretiranju izrekli migranti uhićeni daleko od granice s BiH, dakle u ilegalnom prekršaju, sve date optužbe slične su onome liku koji je zahvaljujući naivnim novinarima tjednima tražio svoju tobože  izgubljenu djevojčicu. Kada se dočepao talijanskog azila, djevojčicu više nije niti spomenuo. Druga strana obraza naše policije jest pitanje: gdje su i kada uhićeni ti migranti kada sve do početka ovih optužaba javnost o tome nije imala pojma?

Hrvatska po Sorošu ili Pupovcu?

Polaznici budalaštine zvane Politička škola u Kumrovcu i njihovi sljedbenici naljutili su se kada je u službenom posjetu Hrvatskoj boravio mađarski predsjednik Viktor Orban. Onaj isti koji je iz svoje domovine najurio tzv. sveučilište muljatora Soroša. Ti isti se nisu ljutili kada je u RH boravio deklarirani četnik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Nisu se  pretjerano ljutili niti kada je hrvatska policija u Vukovaru uhitila dvojicu uhljeba koji su tijekom pada Vukovara silovali, mučili i ubijali civile. Pobunio se jedino Milorad Pupovac, uz dogmu po kojoj su “ta uhićenja unijela nemir među srpskom nacionalnom manjinom“. Koja je poruka te priče? Sve zločince, četnike i slične manijake svakako nam valja abolirati, samo zato da se kao u slučaju ove dvojice uhićenih ratnih zločinaca netko ne bi osjećao uznemireno. Svakako nije uznemirujuće što su žrtve silovanja gotovo svakodnevno susretale svoje mučitelje na ulicama Vukovara, a ovi im se u lice smijali. Pupovac  svakako o tome nije puno razmišljao.

L.O./V. I.