Novi tim i novi projekti u općini Lovinac

0

U hostelu Sveti Rok održan je danas sastanak predstavnika HEP-a s načelnikom Općine Lovinac Ivanom Miletićem, njegovim najbližim suradnicima, kao i predstavnicima subjekata zainteresiranih za realizaciji novog projekta. Načelnik Miletić pojasnio je u najkraćim crtama važnost novoga projkata.

-Pristupit će se čišćenju i produbljenju jezera u Svetom Roku. Za to je zainteresiran HEP zbog veće akomulacije vode, Općina Lovinac jer ćemo dobiti jednu uređenu destinaciju, a tu su i naši lovci i ribolovci. Jezero se prostire na 40 hektara, a po završetku čišćenja pristupit ćemo uređenju šetnice jer u turističkom smislu od ovoga projekta puno očekujemo, rekao je načelnik Miletić. Direktor reverzibilne hidro-elektrane „Velebit“ iz Obrovca Nikša Vrkić došao je na sastanak u pratnji najbližih suradnika koji su domaćinima definirali mnoge detalje projekta čija realizacija kreće 1. srpnja ove godine. Stajat će oko 5 milijuna kuna, a troškove u cijelosti snosi HEP.

Realizaciji projekta raduju se lovci iz LD „Cvituša“, kao i ribolovci SRD „Pijor“. Osoba za kontakte s HEP-om i  izvođačima radova bit će Igor Rosandić, direktor Komunalnog društva Lovinac.

M.S.