NP Plitvička jezera i dalje puna posjetitelja

Već smo pisali kako je turistička ponuda Nacionalnog parka Plitvička jezera ove sezone uvela nekoliko noviteta koji su naišli na odličan prijem kod gostiju. Uprava parka je svakoga mjeseca organizirala po nekoliko kulturnih događaja i na taj način znatno obogatila ukupne dojmove brojnijih turista. Posebno su bili rado primljeni nastupi ličkih folklornih skupina obogaćeni tradicionalnom pjesmom, plesovima i narodnim nošnjama kakve većina posjetitelja do sada nije imala prigode vidjeti.

Ovoga ljeta NP Plitvička jezera i njezin auto-kamp „Borje“ bili su domaćin velikog i vrlo uspješnog susreta oldtajmera, još jedne izuzetne vizualne atrakcije. U ovim se događajima angažirala i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera koja je na svakom od spomenutih događaja postavljala svoj štand kako bi posjetiteljima ponudila birane ličkih delicija.
Zadnjih godina turistička sezona u NP Plitvička jezera traje gotovo cijele godine. Ravnatelj ove ustanove Tomislav Kovačević:

Nastavak ispod oglasa

-S obzirom na mnoge okolnosti bilo bi neskromno reći bilo što jer smo još sredinom prošloga mjeseca imali milijuntog posjetitelja, a do danas smo prešli broj od 1.150.000 posjetitelja. Opet naglašavam da nam turistička sezona i dalje traje jer nam u svakom dobu godine dolaze posjetitelji. Zašto?
U svako doba godine ova nedirnuta prirodna ljepota ima svoje poklonike. Nekome je pomalo čudno što su šetnice i vidikovci puni gostiju čak i kada kiša. Raduje nas što su Plitvička jezera pronašla svoje poklonike u većem dijelu godine. Nakon epidemije korone opet su nam se u velikom broju vratili posjetitelji iz država Dalekog istoka. Prvenstveno iz Kine, Japana, Indokine i Južne Koreje. U posjetama i dalje prednjače gosti iz Europske unije, posebno Nijemci i Talijani, ali je sve više dolazaka posjetitelja iz Velike Britanije i SAD-a, ističe ravnatelj Tomislav Kovačević.

L. O.